<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Medvedev: Rusija ne očekuje ublažavanje zapadnih sankcija nakon Trumpove pobjede

Rusija

Rusija očekuje da zapadne sankcije zbog ukrajinskog sukoba ostanu na snazi uprkos pobjedi Donalda Trumpa na američkim predsjedničkim izborima, izjavio je u petak ruski premijer Dmitrij Medvedev.

12. novembar 2016, 12:00

 - Naša je pozicija da će sankcije ostati nepromijenjene - izjavio je Medvedev na konferenciji za novinare u gradu Jerichu na Zapadnoj obali nakon sastanka s palestinskim predsjednikom Mahmoudom Abbasom.

- Bez obzira na rezultate izbora u bilo kojoj zemlji, uključujući i tako bitnu kao što su Sjedinjene Američke Države, naše pretpostavke ostaju nepromijenjene - kazao je.

Trump je zapanjio svijet teško porazivši favoriziranu suparnicu Hillary Clinton na američkim izborima u utorak. To je navelo neke da spekuliraju da bi sankcije Rusiji mogle biti ublažene jer se Trump u širokoj javnosti smatra prijateljski nastrojenim prema Kremlju.

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u srijedu da je Rusija spremna da sa svoje strane potpuno obnovi veze s Washingtonom nakon izbora Trumpa.

Visoki diplomata također je izjavio da je ruska vlada bila u kontaktu sa članovima Trumpovog političkog tima tokom američke predizborne kampanje, prenosi Reuters.