<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Svi se sprdaju s kartom Evrope koju je objavio čovjek koji želi biti francuski predsjednik

mapa

Njemački mediji zabavljaju se na račun karte koju je francuski kandidat za nominaciju konzervativaca za predsjedničke izbore Francois Fillon objavio u predizbornoj brošuri, a prikazuje Njemačku podijeljenu na Istočnu i Zapadnu, 26 godina nakon ujedinjenja.

24. novembar 2016, 12:00


"Nešto nije u redu" u brošuri izdanoj za kampanju bivšeg premijera, primijetio je kanal N24, dok list Die Welt ukazuje na "neugodnu pogrešku u programu Francois Fillona".

Neue Presse govori o povratku Hladnog rata i dana komunističke Njemačke te piše da "u Fillonovu programu Demokratska Republika Njemačka i dalje postoji".

"To bi Putina učinilo sretnim", jedan je od komentara na društvenim mrežama, koji se referira i na Fillonovu želju za približavanjem Moskvi.

Na 59. stranici brošure objavljene uoči predsjedničkih izbora u Francuskoj u svibnju sljedeće godine, karta Europa prikazuje granicu koja dijeli Njemačku na istok i zapad, onako kako je izgledala prije ujedinjenja 10. novembra 1990. Osim toga, na karti postoje Srbija i Crna Gora kao jedna država.