<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Dragan Bursać: Fidel Kastro, najveći Srbin

srpski matrix

Novače Đokoviću, Tesla Nikola, Pupine Mihailo, stanite u red. Napustio nas je najveći Srbin, Fidel Kastro, prvi čovjek zapadne srpske provincije Kube.

28. novembar 2016, 12:00

Oduvijek je među Srbima postojala idolopoklonička tradicija da se biraju najveći u svom rodu. Nešto poput nacionalističkog sportskog hobija. 

Srpski nacionalisti, tako, ljutu bitku biju ne bi li dokučili ko je "najveći" Srbin. Sa početka 21. vijeka naziru se dvije škole: Jednoj je najmiliji Nikola Tesla, a druga naginje Novu Đokoviću. Ima usamljenih nacija koji vele da je baš najveći Srbin Emir Kusturica.

Prc!

"Veliki" srpski istoričar Jovan Deretić svima bi im opalio šamarčinu.

Ne, dragi moji, najveći Srbin je Fidel Kastro. Da, da!

Dobro ste pročitali. 

Fidel Kastro je, kako navodi profesor Deretić, Kelt, a svi dobro znamo da su Kelti Srbi (pa, jel' tako) i po zakonu logike, eto nama Kastra, doduše malo mrtvog, u srpskim redovima.

Ovo budalaština je prikazana, očekivano, na RTRS-u, prije dvije godine. Dakle, na zvaničnom servisu, koji svi plaćamo, u opskurnoj emisiji "Ljudovanje". Još opskurniji voditelj, u sat vremena, dao je priliku nadriistoričaru Deretiću da lupeta kao Maksim po diviziji. Za sve naše pare ovog entiteta. 

U tom galimatijasu  ništavila, nereda, poluinformacija, bunila, na zadovoljstvo teoretičara zavjere, mogli smo čuti svakojake gluposti. Ooo, svima preporučujem da je odgledate. Egzibicionizma poradi. 

Jebote, nije nam dosta što lupetanjem kvazinaučnog ološa ruiniramo povijest, što smo istoriju napravili mitomanskom i promašenom, što nam se istom bave mahom nacionalisti i fašisti hobisti, što obožavamo da imamo više mrtvih nego što imamo, što smo 700 000 ljudi, primjerice, iz nacionalističke fikcije i obijesti zatrpali  u Jasenovcu, ali nas živo zaboli dupe za FAKAT da je taj podatak netačan... Eto, sve to nije bilo dosta, nego smo Kastra upisali među Srbe. 

U svom ovom ludilu, pokojni Fidel, eto, postao je Srbin. I nije to najgore. Svi mi đuture živimo u tom izopačenom svijetu. Svijetu mediokriteta, polupismenih ljudi, supismenih voditelja, teoretičara zavjere, istoričara koji to nisu... 

I onda očekujemo da imamo obrazovanu djecu. Da imamo razumnu mladosti. Da imamo obrazovni sistem dostojan respekta i svega onoga što dolikuje mladom čovjeku. 

Nego, stvar treba postaviti konačno na svoje mjesto.  Ne, Fidel Kastro nije Srbin. Ovakve budalaštine, ove epske ludorije, nikome ne donose dobro. Ovo što mi imamo trenutno je fabrikovanje i lažiranje kojima se smije pola svijeta. 

Samo. 

Ta nakaradna vizija svijeta bitno određuje život .

Zapravo, toliko ga određuje da slobodno možemo reći kako realno živimo pararealnost.

I ne, nije to samo zbog ludog profesora i njemu sličnih.

To je zbog svih nas zbog koji prihvatamo ovakvu realnost, ovakve ljude, ovakvo poimanje svijeta kao nešto posve normalno.

Pa, jebote, Deretić i slični su nama nekakve naučne vertikale!

A, misija televizije kojoj plaćamo pretplatu je da širi ovakve ludosti, šta li?!

I zato, u nekom nakaradnom svijetu, u nekom izmaštanom svijetu, rahmetli Fidel Castro možda jeste Srbin, ali to NIJE realnost. Osim u nas. 

Nego, pitam se, majku mu, u ovom ludilu, da li je Gevara bio Bunjevac, Cincar ili Crnogorac?

Posve sigurno će to profesor Deretić istražiti u svom sveobuhvatnomu skribomanskom radu.

Dotad, srećan vam bio Matrix i vječnaja pamjat Fidele.

(Umotvorinu sa Fidelom Srbinom možete čuti na 18,22)


Dragan Bursać je novinar i kolumnista BUKA portala. Možete ga naći na Twitteru@dijalekticar