<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Bio je velika fudbalska zvijezda, a sada spava po klupama u parkovima

Iako je bio velika zvijezda engleske fudbalske reprezentacije i Arsenala Kenny Sansom (58) danas živi kao beskućnik i alkoholičar.

02. decembar 2016, 12:00



Sansom je od 1979. do 1988. upisao 86 nastupa u dresu engleske vrste i to je drugi najveći broj nastupa za "Gordi Albion" u istoriji kad su braniči u pitanju. Sakupio je i više od 300 nastupa u dresu Arsenala, a igrao je i za Newcastle United, QPR, Everton, Crystal Palace i Coventry City.

Nažalost, nakon prekida igračke karijere potonuo je pod teretom dvaju poroka - alkohola i kocke. "Postao sam olupina od čovjeka," priznao je u razgovoru za "The Sun".

Sansom je trenutačno beskućnik. Živi na ulici i spava po klupama u parkovima. Posjeduje samo mobilni telefon na bonove, pokaz i 20 funti. Priznao je kako dnevno ispije i po sedam butelja vina.

Nakon napisa u novinama Arsenal mu je ponovo ponudio pomoć, a javili su se i iz Udruženja profesionalnih fudbalera (PFA).