<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

TRUMP CIJELO JUTRO NA TWITTERU, ŠALJE UPOZORENJA AMERIČKIM KOMPANIJAMA

Twitter

Novi američki predsjednik Donald Trump je u nedjelju ujutro odaslao masu tweetova upozorenja američkim kompanijama da ne naprave "vrlo skupu" grešku preseljenja proizvodnje u inostranstvo.

04. decembar 2016, 12:00

 "Upozoravam vas da ne napravite vrlo skupu grešku! Poslovi se mogu obavljati u Sjedinjenim Državama!" napisao je Trump i ponovo napisao kako želi spriječiti američke kompanije da presele proizvodnju u inostranstvo, gdje je jeftinija radna snaga, da bi zatim uvezli te proizvode u Sjedinjene Države.

To je poznata poruka koju je ponavljao ne samo tijekom predsjedničke kampanje već i prošle sedmice tijekom turneje pobjede, koju je počeo u tvornici u Indijani, čiju je upravu prisilio da u zamjenu za fiskalnu olakšicu zadrži 1000 radnika koji su trebali otići u Meksiko.

Stil poruka na Twitteru i dalje je obilježje djelovanja Donalda Trumpa.

"Sjedinjene Države će bitno smanjiti poreze i propise za tvrtke, ali griješi ona tvrtka koja napusti našu zemlju, otpusti djelatnike, sagradi novu tvornicu u nekoj drugoj zemlji, pa misli da će moći nekažnjeno prodavati te proizvode u SAD-u", zaprijetio je Trump i podsjetio da želi uvesti porez od 35 posto na taj uvoz.

To obećanje zaštite i povrata radnih mjesta donijelo je Trumpu brojne radničke glasove država koje inače redovno daju glas za demokrate, pa je tako dobio priliku za pobjedu na izborima 8. novembra