<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Bivši direktor utjerivao dug: Bejzbol palicom pretukao ženu

BRUTALNO PREMLAĆIVANJE

Slobodan Marković (56) uhapšen je zbog toga što je juče ujutru brutalno pretukao i pokušao kidnapovati poznanicu u u podzemnoj garaži u Ulici Svetozara Markovića u banjalučkom naselju Nova Varoš.

06. decembar 2016, 12:00

Marković je bivši direktor Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća RS, a bio je i pomoćnik ministra u Vladi RS. Pretučena žena je snaha jednog od visokorangiranih funkcionera SNSD i direktora javnog preduzeća.

Prema nezvaničnim informacijama motiv napada su neraščišćeni odnosi, jer je pretučena žena Markoviću dugovala novac za stan koji je kupila od njega.

Osim što ju je pretukao bejzbol palicom, on ju je planirao i oteti, ali na sreću nije uspeo.

Izvor „EuroBlica“ blizak istrazi ispričao je da je Marković detaljno isplanirao napad i ranije ušao u garažu i sakrio se. Prvo je blokirao njen automobil tako što je cepanicu stavio ispod točka.

- Ona je sela u vozilo i krenula da izađe iz garaže, ali kako nije uspela nesrećna žena je izašla iz auta i ne sluteći da je sve to dobro pripremljen plan za njenu otmicu. U trenutku kada je izašla, Marković je prišao sa leđa i udario je bejzbol palicom u glavu. Od siline udarca žrtva je pala kao pokošena, a Marković je zgrabio za glavu i više puta udario od beton - otkrio je izvor „EuroBlica“.

Zapomaganje nesrećne žene čuo je ložač u zgradi koji je odmah krenuo u obračun sa napadačem, nakon čega je Marković uspeo pobeći.

Krike iz garaža čuli su i drugi stanari koji su odmah krenuli u poteru za njim i na kraju ga stigli na oko stotinjak metara od zgrade, te ga savladali i zadržali do dolaska policije.

„EuroBlic“ saznaje da su se stanari potukli sa Markovićem, ali da su ga uspeli savladati. Tokom uviđaja na parkingu u pomenutoj podzemnoj garaži pronađen je i  njegov automobil „reno senik“ i inspektori su tada shvatili da ovde nije bila reč samo o napadu.

- U automobilu su pronađene plastične kese i vezice kojima je napadač nameravao vezati žrtvu, a zatim je odvesti na za sada nepoznatu lokaciju, ali na sreću hrabri stanari su ga sprečili u tome – rekao je naš sagovornik.

Jedan od očevidaca ispričao je da je juče ujutru krenuo na posao kada je čuo galamu i vrisku iz garaže.

- Video sam kako čovek istrčava iz garaže i beži u pravcu „Konzuma“, a za njim su trčale i komšije. Odmah sam otrčao u garažu i pored automobila pronašao sam ženu koja je ležala oblivena krvlju.

Ostao sam zaleđen kada sam video kako je izgledala. Lice joj je bilo deformisano, imala je više rana iz kojih je krvarila, a iz usta joj je curila krv – rekao je jedan od stanara.

Kaže da je neko doneo flašu sa vodom i da joj je oprao krv i da je tek tada prepoznao da je to njegova komšinica.

On je dodao da na parkingu ima nekoliko kamera, ali da je napadač ih sve izbegao i da nije snimljen.

Stanje povređene žene stabilno

U UKC RS rekli su da je pacijentica primljena sa dominantnom povredom glave.

- Ona je zadobila potres mozga i povredu petog vratnog pršljena. Stanje je trenutno stabilno, a detaljnije prognoze su još uvek preuranjene – rekli su u bolnici.

izvor Blic.rs