<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

ZVANIČNO: Nakon tri godine Đoković i Beker raskinuli saradnju!

Tenis

Novak Đoković raskinuo saradnju sa Borisom Bekorom.

07. decembar 2016, 12:00

 Novak Đoković će novu sezonu započeti sa promenama u timu. Najbolji teniser Srbije odlučio je da raskine saradnju sa Borisom Bekerom i tim povodom je izjavio:

"Nakon tri veoma uspešne godine Boris Beker i ja smo zajednički odlučili da završimo saradnju. Ciljevi koje smo tada postavili ispunjeni su u potpunosti, i ja mu se zahvaljujem na saradnji, timskom radu, predanosti i posvećenosti. Sa druge strane, moji profesionalni planovi sada su usmereni pre svega da održim dobar nivo igre, napravim dobar raspored i postavim nove ciljeve i u tom smislu ću donositi i sve naredne odluke", stoji u izjavi Đokovića dostavljenoj medijima.

Beker je bio trener Đokovića tri godine i u tom periodu je Srbin osvojio 25 turnira (šest grend slem titula), računajući i Rolan Garos, jedini grend slem koji je Novaku nedostajao do ove godine. 

Za ovakav potez Đoković se verovatno odlučio jer mu upravo od trijumfa na najpoznatijoj šljaci nije mnogo toga polazilo za rukom.Igrao je Đoković finale u Njujorku, ali je doživeo rane eliminacije na Vimbldonu i Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Takođe izgubio je prvo mesto na ATP listi i nije uspeo da ga povrati nedavno u finalu ATP šampionata u Londonu.