<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Lekari u Dubrovniku spasili dečaka koji je progutao srpsku čokoladicu

Satira

Tim lekara u Dubrovniku uspeo je da spase petogodišnjeg Hrvoja, koji je danas slučajno progutao čokoladicu proizvedenu u Srbiji.

07. decembar 2016, 12:00

Kako saznaje Njuz, mali Hrvoje je otvorio paketić koji je u vrtiću dobio od hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarević i pojeo čokoladicu na kojoj je jasno pisalo da je proizvedena u Subotici.

Lekari koji su izvrŠili zahvat kažu da je mališan spasen munjevitom intervencijom njegove majke, koja je pozvala hitnu pomoć svega nekoliko minuta nakon što je progutao srpsku čokoladu.

– Dečak je nakon obilnog ručka pojeo čokoladicu i njegova majka se uplašila jer se držao za stomak. Onog momenta kada joj je tražio čašu vode, shvatila je da je situacija ozbiljnija nego što je pomislila. Videla je omot čokolade i obuzela ju je panika kada je shvatila da je proizvedena u Srbiji – otkriva doktor Stipe Husinec koji je bio na čelu desetočlanog tima koji je više od dva sata spasavao dečaka.

Kako saznaje Njuz, stanje mališana je stabilno, ali niko još ne može da sa sigurnošću tvrdi da neće imati trajne posledice.

– Pratićemo njegovo stanje narednih meseci i nadamo se da mu se neće desiti ono najstrašnije, a to je da počne da priča srpski, piše ćirilicom i peva Baju Malog Knindžu – otkriva dr Husinec.

 Izvor