<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Šapić Kolindi: Pošaljite nam NAJHRVATSKIJE čokolade

Afera

Povodom “Afere Čokolada”, koja danima potresa tabloidne medije dvije susjedne države, oglasio se i proslavljeni vaterpolista i predsjednik Opštine Novi Beograd, Aleksandar Šapić.

09. decembar 2016, 12:00

Šapić je dao jednostavan i praktičan prijedlog predsjednici Hrvatske, Kolindi Grabar-Kitarović, koja je pokrenula “aferu” izvinjenjem hrvatskoj djeci koja su za poklon dobila i srpske čokolade,

Opština Novi Beograd nudi pomoć predsjednici Hrvatske, Kolindi Grabar Kitarović, da riješi aferu “srpska čokolada”. Predlažem državi Hrvatskoj, da opštini Novi Beograd isporuči poveći kontigent NAJHRVATSKIJIH čokolada (po svom izboru). Mi ćemo ih podijeliti novobeogradskim mališanima i svi će bii srećni i zadovoljni, a rezultat u čokoladama, Srbija – Hrvatska 1:1 Kolinda, javite se, napisao je Šapić na svom Facebook profilu.

Čeka se odgovor sa Pantovčaka.

Srpske čokoladice, koje su se našle u paketićima za djecu ratnih veterana iz Dubrovnika, napravile su veliki problem predsjednici Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović, koja je te paketiće dijelila djeci. Sada je došla u poziciju da se brani zbog “spornog” slatkiša (kao da je djeci bitno odakle su čokolade, bitno je da su čokolade!).

Veoma sam razočarana, jer lično zastupam i podržavam kampanju ‘Kupujmo hrvatsko’. U toj korpi su se bili proizvodi koji nisu bili hrvatske proizvodnje, a koji se nalaze na hrvatskom tržištu. Hrvatska predsjednica mora promovisati hrvatske proizvode i to se više neće dogoditi”, rekla je ona, prenose hrvatski mediji.

Grabar Kitarović se poslije toga našla na udaru liberalnog dijela javnosti – i postala meta sprednje društvenih mreža i internet portala.