<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Bezbjednjak iz BiH: Laž je da smo leglo terorista i centar vehabizma

teropizam

Hrvatski mediji su, pozivajući se na izvještaj Sipe dostavljen hrvatskoj obavještanoj službi, da se u BiH vratilo hiljade ratnika, pripadnika ID-a, sa ratišta u Siriji i Iraku, zbog čega je BiH dodatno destabilizovana

09. decembar 2016, 12:00

Direktor Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) Perica Stanić izjavio je da je "potpuna laž" izvještaj objavljen u hrvatskim medijima u kojem se navodi da je BiH centar vehabizma i leglo terorista. Stanić je naveo da je "možda neko nešto podmetnuo, iznjeo iz ove agnecije, napisao neke žvrljotine...", ali da je zvaničan dokument samo ono što on potpiše.

"Samo ono što ja potpišem je zvanični akt. Ovim su nam samo nanijelu veliku štetu, ne znam zašto... Ne bježimo od istine, da kao i sve zemlje imamo problema sa terorizmom, ali puno se radilo u ovoj oblasti", izjavio je direktor Sipe za sarajevski "Dnevni avaz".

Hrvatski mediji su, pozivajući se na izvještaj Sipe dostavljen hrvatskoj obavještanoj službi, da se u BiH vratilo hiljade ratnika, pripadnika ID-a, sa ratišta u Siriji i Iraku, zbog čega je BiH dodatno destabilizovana.

Stanić je rekao da operativni podaci govore da ove godine nijedna osoba iz BiH nije otišla na strana ratišta, poput Sirije ili Iraka.

"Moguće je da je neki državljanin BiH otišao iz druge zemlje, ali iz BiH za sada nije niko", istakao je on.