<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Snažan zemljotres uzdrmao Split: Tresao se cijeli region

Zemljotres

"Sve se trese, u panici smo..."

09. decembar 2016, 12:00

Prema prvim informacijama potres je bio magnitude 5 po Richteru, epicentar je bio u Jadranskom moru, osam kilometara od Trogira. Osjetio se u Splitu, Makarskoj,  Hvaru, ali i u Sarajevu... 

Više informacija bit će poznato naknadno.
- Ne mogu doći k sebi. Sve se treslo. Pas je prvo počeo lajati, a onda je krenulo. Kao da je bomba pala. Nikad u životu nisam ovako nešto osjetila.  Drmale su se sve čaše u svim ormarićima - rekla  čitateljica 24 sata.hr iz Splita.
- Sjedili smo na kavi kad su se odjednom tenda i suncobran tresli. Ljudi su se okretali po cesti i nisu znali što se događa - kazala  je druga čitateljica koja je sjedila na splitskoj Rivi.
Osim u Splitu, potres se osjetio u Makarskoj, na Hvaru...
- Jako sam se preplašio. Nisam znao o čemu se radi - rekao  je čitatelj iz Jesle na Hvaru.
Kako se navodi na stranicana Federalnog hidrometeorološkog zavoda, ovakve zemljotrese osjete mnogi na otvorenom prostoru. Predmeti koji slobodno vise zanjišu se, satovi sa klatnom se zaustavljaju. Pojedini manji predmeti se prevrnu. Vrata i prozori se otvore ili zatvore, pojedinci bježe iz kuća.