<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Hadžifejzović odgovorio Šprajcu: Tvoje prezime na bosanskom jeziku znači kloc!

&#39;Rat&#39; novinara

Ako bih ja sad odgovorio na isti način, nastavio je Hadžifejzović, onda bih ispao glup k'o Šprajc

10. decembar 2016, 12:00

Novinar i voditelj FACE televizijeSenad Hadžifejzovićvečeras je u Centralnom dnevniku uzvratio "udarac" novinaru hrvatskog RTL-aZoranu Šprajcu,poručivši kako mu je žao što se "isprsio da brani predsjednicu HrvatskeKolindu Grabar Kitarović".

- Žao mi je, vjerujte mi, što je to uradio. Simpatičan je voditelj, cijenim neke njegove lucidnosti i hrabrosti. Časno je branio predsjednicu - režimski ljigavo, a novinarski udvornički. Bilo je tu prostora i da se malo zaštiti novinar. Ja bih Šprajca sigurno, ali sigurno zaštitio, najiskrenije - rekao je Hadžifejzović.

Istakao je kako njegova i Šprajcova novinarska karijera nisu ni slične, prenosi Avaz.

- Ja sam novinar od 12. godine, a Šprajcovi novinarski počeci, po sopstvenom priznanju, datiraju iz 1986. godine, kada je na Radio Brodu vodio emisiju narodnjaka i ispunjavao želje... - kazao je Hadžifejzović.

Ako bih ja sad odgovorio na isti način, nastavio je Hadžifejzović, onda bih ispao glup k'o Šprajc.

- Ne bi bilo duhovito da ja, naprimjer, na hrvatski ili bosanski prevodim prezime Šprajc. Jedno od značenja na hrvatskom jeziku Šprajc znači podupirač, može i drveni podupirač, u prevodu na bosanski to znači kloc - rekao je Hadžifejzović.

- Što se tiče Trumpa, utrampi ovo: Pozovi me u svoju emisiju, ali uživo, direkt i face to face, da ti utrampim, objasnim i pošprajcam - poručio je Šprajcu Hadžifejzović.


Podsjećamo, do verbalnog obračuna dvojice TV voditelja došlo je nakon što je Hadžifejzović iznio niz komentara na račun predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, ponukan njenim izjavama o "radikalnom islamu u BiH", na šta je Šprajc u emisiji "RTL Direkt" stao u njenu odbranu.

- Dakle, nema što, voditelj i pjesnik, duhovit kao stećak, fin kao Trump. Pa kad se drugi put požalite na loš humor u ovoj emisiji, kojeg nekad stvarno ima, sjetite se kakav humor moraju gledati Bosanci, inače čuveni po humoru na svoj račun. Ali kako ni Bosna nije što je bila nekad, što bi humor bio - rekao je, između ostalog, Zoran Šprajc.