<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Snijeg pada u čitavoj BiH: Ukoliko putujete, pročitajte informaciju o stanju na putevima

3.1.2017

Pročitajte stanje na putevima u BiH

03. januar 2017, 12:00

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-16.1 Prnjavor-Banja Luka u mjestu Lišnja, na snazi je potpuna obustava saobraćaja, navodi BIHAMK.

Zbog snijega na kolovozu usporeno i otežano saobraća se u većem dijelu naše zemlje. Izdvajamo putne pravce: Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać, Cazin-Velika Kladuša, Bihać-Bosanska Krupa, Drvar-Bosansko Grahovo-Livno, Kupres-Šuica, Glamoč-Mrkonjić Grad, Donji Vakuf-Travnik, Olovo-Kladanj i Tuzla-Orašje.

Poseban oprez zbog sniježnih padavina savjetujemo i na dionici autoputa A-1 Tarčin-Zenica. Učestali su odroni zemlje ili kamenja, a posebnu pažnju skrećemo na dionicama koje prolaze kroz usjeke. Ekipe putnih službi intervenišu na svim mjestima gdje je to neophodno, tako da su svi putni pravci za sada prohodni.


Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila jutros u 04.30h,u kojoj su učestvovala dva teretna vozila, na M-16.1, PRNJAVOR – BANJA LUKA, u mjestu Lišnja, još uvijek je potpuno obustavljen saobraćaj. S obzirom na loše vremenske uslove i snijeg koji pada, alternativnih pravaca nema, pa vozače molimo za strpljenje do uklanjanja vozila sa puta.


Kako saopštava Auto moto savez RS, zbog snijega koji pada tokom čitave noći, u zapadnim i sjevernim krajevima RS saobraća se usporeno i otežano, ali bez zastoja.Na kolovozima ima snijega u visini 2-3 cm, u višim,planinskim predjelima i više.

Ekipe putnih službi su na terenu, vrše čišćenje i posipanje, tako da zastoja nema i sve i jedan putni pravac je prohodan. Vozačima skrećemo pažnju i na mogućnost nailaska na zaleđene lokalitete, naročito u višim predjelima, preko prevoja, mostova i na prilazu tunelima. Na području donjeg Podrinja pada kiša koja ledi pri tlu, pa vozačima skrećemo pažnju na izrazito klizave kolovoze.

U usjecima i pored kamenih kosina upozoravamo na moguće odrone zemlje i kamenja na kolovoz. Na dionicama na kojima su u toku radovi, saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom čije je poštovanje obavezno. Vozačima savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme čije je posjedovanje i zakonski obavezno na putevima u BiH.

Na autoputevima E-661 Banja Luka-Gradiška i Prnjavor-Doboj, saobraćaj se odvija usporeno, po zasniježenom kolovozu