<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Nusmir Mekić iz Banovića sa kolegama napravio zanimljivu aplikaciju “387kod”

Aplikacija

“387kod” nova je aplikacija i projekat Udruženja građana “Kupuj 387” koje djeluje na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, a koje ima za cilj promociju, prodaju ali i kupovinu bh. proizvoda, bar koda 387.

04. januar 2017, 12:00

Razvoj aplikacije pomogao je mladi Banovićanin Nusmir Mekić sa kolegama Fakulteta elektrotehnike Univerziteta u Tuzli. U suradnji sa “Kupuj 387” tako je nastala mobilna aplikacija kojoj je svrha da se građani zabave, osvoje nagradu i ono što je najvažnije, obrate pažnju na domaće proizvode i nauče ih prepoznavati pri kupovini.

“Moje kolege, među kojima velika zasluga pripada Velidu Vrabcu, i ja, razvili smo ideju za aplikaciju za “Kupuj 387” za koju vjerujem da će biti veliki hit. Cilj aplikacije je da motiviše ljude da kupuju domaće proizvode, tako da ukoliko imate android telefon brzinski je skinete i skenirate proizvode koje ste kupili”, priča Nusmir za Bportal.

Osim prilike da na jednom mjestu vidite čime se to ponosi naša domaća industrija, pomoću aplikacije “387kod” možete se zabaviti, ali i osvojiti vrijedne nagrade. Skrenirajući, isključivo, bar kod 387 osvajate bodove koji vam u konačnici, na kraju mjeseca mogu donijeti nagradu. Deset najboljih bit će nagrađeno svakog mjeseca.

“Nagrade su vrijedne, zato nemojte čekati. Idite u prvu domaću trgovinu, kupite što više domaćih proizvoda, skenirajte ih, i osvojite jednu od mnogobrojnih nagrada – poručuju iz tima “Kupuj 387”.

Aplikacija je za sada dostupna za android uređaje i možete je skinuti na ovom LINKU, a kako saznajemo od Nusmira, u pripremi je verzija i za iOS aparate.