Predivan gest imama Muhameda Velića na koji treba da se ugledamo

Humanost

Predivan gest imama Muhameda Velića na koji treba da se ugledamo

Piše: Buka

Dok patrijarh Irinej priča o (ne)plaćanju poreza i politici - imam ovako pomaže drugima. BRAVO!

 Imam sarajevske džamije u naselju Stara Breka, Muhamed Velić, pozvao je putem Fejsbuka sve građane, bez obzira na veroispovest, da mogu da uđu u džamiju i da se zagreju.

Budući da je ovih dana izrazito hladno, isto kao i prošle godine, ponovo pozivamo ljude koji se nemaju gdje skloniti i ugrijati u toploj prostoriji, da mogu doći kod nas u džamiju na Staru Breku (Sarajevo) i tu se skloniti od zime i ugrijati. 

Ovaj poziv važi za sve, bez obzira bili muslimani ili ne, vjernici ili ne! Naša je džamija topla i dovoljno prostrana da primi ljude kojima treba kutak topline, mira i sigurnosti. 

Dobro došli! 

Džamija je stalno otvorena!

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.