<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Sefić stigao u Sarajevo, protest ispred zgrade Suda

Sarajevo

Nekoliko studenata okupilo se ispred zgrade Kantonalnog suda u Sarajevu kako bi dočekali Sanjina Sefića, osumnjičenog za dvostruko ubistvo dvije studentice 2. oktobra prošle godine.

09. januar 2017, 12:00

Sefića su danas pripadnici MUP-a Republike Srbije predali Graničnoj policiji BiH u 13:10h na GP Rača, a zatim su ga preuzeli pripadnici FUP-a. Sefićev dolazak u Sud se očekuje svakog momenta, nakon čega mu slijedi pritvor koji mu je odredio sud.

"Sutra će biti tri mjeseca od saobraćajne nesreće u kojoj su poginule Edita Malkoč i Selma Agić. Danas se proces izručenja Sanjina Sefića konačno finalizira. Očekujemo adekvatnu primjenu postojećih zakona i da slučaju pristupe na objektivan i nepristrasan način. Tražimo da počinitelj bude odgovoran i snosi posljedice za svoja djela. Smatramo da 

treba biti izrečena najstrožija kazna po zakonu", kazala je za N1 Lamija Spahić, iz neformalne skupine studentica Psihologije u Sarajevu.

N1 saznaje da je Sanjin Sefić stigao u Sarajevo i očekuje se njegov dolazak pred zgradu Kantonalnog suda.