<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Meteorolozi imaju lijepe vijesti za subotu i nedjelju

Vrijeme

Nakon vala ekstremno niskih temperatura zraka, u Bosnu i Hercegovinu stiže period nešto povoljnijih vremenskih prilika.

11. januar 2017, 12:00

Navodi se to u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda prema kojoj nas za dane vikenda očekuje i povratak u ”skromni plus”. Naime, na jugu zemlje dnevne temperature u subotu će se popeti i do 7 stepeni.

Prvog dana vikenda, dakle, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini, na zapadu Bosne i u Krajini veći dio dana sunčano. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne u jutarnjim satima i dio prijepodneva sa slabim snijegom, a poslije podne još ponegdje u centralnim područjima Bosne. U Hercegovini u ranim jutarnjim satima je moguć slab snijeg. Jutarnje temperature od -9 do -2, na jugu od -1 do 3, a dnevne od -3 do 2, na jugu od 2 do 7 °C.

U nedjelju pretežno oblačno. Krajem dana i u večernjim satima u Hercegovini sa kišom i susnježicom, a u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne sa snijegom. Jutarnje temperature od -13 do -6, na jugu od -5 do 0, a dnevne od -6 do 0, na jugu od 1 do 6 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.