Žive na Menhetnu, kiriju ne plaćaju godinama: Evo u čemu je trik

Život

Žive na Menhetnu, kiriju ne plaćaju godinama: Evo u čemu je trik

Piše: B92

Zamislite da živite na Menhetnu, najskupljem kvartu Njujorka, u predivnom stanu i za to ne plaćate ama baš nijedan dolar mjesečno.

Jedan par tako živi već šest godina koristeći “rupu“ u zakonu.

Zahari Benet i Karen Nurs žive sa svoje dvoje djece u jednom stanu na Menhetnu besplatno već šest godina iako u toj ulici stanovi koštaju i do 4.754 dolara mjesečno.

Pitate zašto ne plaćaju stanarinu? Pa, nisu u obavezi!

Zgrada ne posjeduje odgovarajuću potvrdu koja se odnosi na podobnost objekta za stanovanje, iako zadovoljava uslove za život.

Vlasink stana insistira na tome da mu par duguje 410 hiljada dolara za najam stana i struju, te je podnio tužbu protiv njih.

Ipak, advokat para Margaret Sanderkok insistira na tome da zgrada nije izgrađena u skladu sa specifikacijama koje postavlja Zakon o stanovanju koji štiti stanare zgrada različitih klasa od potencijalnih opasnosti.

“Vlasnik nema prava da potražuje kiriju, a moji klijenti nisu u obavezi da mu plate“, zaključuje ona.

Komentari na tekst (1)
Objavljeno:
Jao Karadžiću kako sam sretna, živim na Palamaa, k'o u centru Menhetna.
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.