Ove novine na Fejsbuku bi mogle donijeti zaradu korisnicima

A evo kako

Ove novine na Fejsbuku bi mogle donijeti zaradu korisnicima

Piše: Avaz

Facebook planira testirati prikazivanje oglasa unutar videa, piše BBC. Ti bi se oglasi prema svemu sudeći prikazivali nakon što započne reprodukcija videa.

Prema jednom analitičaru, ti bi se oglasi prvo trebali pojaviti u videima koje objavljuju brendovi ili komapnije. Društvena se mreža do sada opirala implementaciji oglasa koji se prikazuju prije početka video sadržaja.

Recode piše da bi oni koji objavljuju sadržaj trebali dobiti 55 odsto prihoda od prodaje oglasnog prostora koji će se prikazivati nakon što počne reprodukcija videa.

Facebook ove medijske napise nije komentirao

“Oglašivači su zainteresovani za video oglašavanje”, rekla je analitičarka Eleni Maruli u kompaniji IHS Markit.

Ako Facebook želi prihode od oglašavanja kakve ima televizija, moraće više uložiti u video sadržaj.

Maruli je za BBC rekla da ne smatra da će ovaj tip oglasa ometati korisničko iskustvo na Facebooku. Facebook mora odlučiti koliko će ti oglasi biti dugi, odnosno kratki, dodala je Marouli.

Bilo kako bilo, Maruli je zaključila da Facebook aktivno radi na povećanju prihoda koje bi mogao ostvarivati od video sadržaja.

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.