<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Banjalučani plivali za Časni krst (FOTO)

19.januar

Đorđe Rađenović (20) student Policijske akademije u Banjaluci prvi je danas plivajući Vrbasom stigao do Bogojavljenskog Časnog krsta

19. januar 2017, 12:00

Plivanje za Časni krst organizovano je povodom velikog hrišćanskog praznika Bogojavljenje.

Svetu arhijerejsku liturgiju u Hramu Hrista Spasitelja služio je episkop banjalučki Jefrem, a nakon liturgije, ispred hrama krenula je Bogojavljenska litija ulicama Banjaluke do Gradskog mosta, gdje je obavljeno osveštanje vode sa spuštanjem Časnog krsta u rijeku Vrbas.

U takmičenju u plivanju do Časnog krsta učestvovalo je 40 mladića, a Rađenovića koji je pobijedio gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić nagradio je zlatnikom.

U Banjaluci je u trenutku plivanja temperatura vazduha iznosila minus dva stepena, a prije ulaska u Vrbas mnogi takmičari su se trljali snijegom.

"Mazali smo se snijegom prije nego što smo ušli tako da nisam ni osjetio neku veliku razliku, fino je bilo, fer i korektno i zadovoljan sam", rekao je Rađenović koji se prvi put takmičio u plivanju za Časni krst.



Nakon što se osušio i obukao on je istakao da mu je velika čast što je prvi stigao do krsta, kao i da je ponosan.

"Moj cilj je da tri put osvojim ovo i nadam se da ću u narednim godinama upjeti da ga ostvarim", rekao je Rađenović.

Plivanje za Časni krst sa obala Vrbasa i Gradskog mosta pratio je veliki broj Banjalučana.