<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Trump greškom tvitao Ivanku iz BiH, dobio žestok odgovor

Tviter

Novoizabrani američki predsjednik Donald Trump još jednom je pokazao da se ne snalazi najbolje sa društvenim mrežama, konkretno sa Twitterom, kada je greškom podijelio tvit na kojem je umjesto njegove kćerke Ivanke označena žena porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

20. januar 2017, 12:00

 Trump je podijelio objavu stanovitog kiropraktičara Lawrencea Goodsteina koj je na Twitteru napisao da je "@Ivanka Trump odlična, žena s karakterom i stilom". Problem je nastao što adresa @Ivanka ne pripada Trumpovoj kćerki nego Ivanki Majić koja živi u Brightonu u Velikoj Britaniji.

Američki predsjednik iz prva nije shvatio da je podijelio objavu sa pogrešnom adresom, ali je ubrzo od "prave Ivanke" dobio neočekivan odgovor.

Naime, ona je Trumpu predložila "veću pažljivost na Twitteru", te mu je poručila da više vremena "posveti učenju o klimatskim promjenama". Trump je nakon ovoga obrisao svoj tvit.

Inače, Ivanka Majić živi u Brightonu gdje radi kao digitalna konzultantica za gradsko vijeće, a njen otac je iz Bosne i Hercegovine. Također, ovo nije prvi put da su je zamijenili s Ivankom Trump, otkrila je Majić.

"@drgoodspine@realDonaldTrump @Ivanka Trump is great, a woman with real character and class."

@realDonaldTrump @drgoodspine And you're a man with great responsibilities. May I suggest more care on Twitter and more time learning about pic.twitter.com/kBMEGZYtig

View image on Twitter