<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Boris Johnson dolazi u Bosnu i Hercegovinu

POSJETA

Državni sekretar za vanjske i poslove Komonvelta Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Boris Johnson uputio je pismo ministru inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igoru Crnadku u kome naglašava podršku reformama u Bosni i Hercegovini.

20. januar 2017, 12:00

Bivši gradonačelnik Londona izražava očekivanje za uspješnu saradnju sa ministrom Crnadkom nakon njihovog prvog susreta u Njujorku prošle godine.

U pismu sekretar Johnson takođe naglašava podršku Velike Britanije procesu evropskih integracija BiH, kao i jačanju stabilnosti, bezbjednosti i prosperiteta BiH.

Johnson se zahvalio na pozivu ministra Crnadka da posjeti BiH i rekao da će se u najskorije vrijeme posjeta realizovati, navodi se u saopštenju iz Ministarstva vanjskih poslova BIH.

Na kraju, sekretar Johnson je posebno naglasio da će sa ministrom Crnatkom sarađivati na pripremi Samita Zapadni Balkan 2018, kojem će domaćin biti Velika Britanija, kao i na organizaciji Drugog investicionog foruma Velika Britanija-BiH, koji će se na jesen održati u Londonu.

N1