<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Odgovor pedijatra roditeljima koji nisu htjeli da vakcinišu dijete

Prevod

Donosimo vam prevod odgovora jednog pedijatra roditeljima koji nisu htjeli da vakcinišu svoje dijete.

20. januar 2017, 12:00


U mojoj ordinaciji, vaše dijete će se vakcinisati i to će biti urađeno na vrijeme.

Nećete dobiti “fleksibilni” raspored koji povećava djetetov rizik od obolijevanja ili štetnog događaja. U mojoj čekaonici neće sjediti djeca koja imaju ospice. Odgovoriću vam na sva pitanja o vakcini i predstaviću vam činjenice, ali ako nećete vaksinisati dijete onda ćete i napustiti moju ordinaciju. Takođe ću prijaviti nemar Servisu za zaštitu djece (ne da će oni nešto uraditi).

Moji pacijenti su prijevremeno rođene bebe s nedovoljno razvijenim plućima i srcem. Djeca koja su rođena sa kompleksnom urođenom srčanom manom. Djeca koja su na hemoterapiji zbog akutne limfocitne leukemije, a koja ne mogu primiti sve vakcine.

Ukratko, moji pacijenti imaju istinski posebne potrebe i ozbiljne zdravstvene probleme, a koji mogu imati teške povrede pa čak i umrijeti zbog vašeg bajkovitog uvjerenja kako je vaše dijete, iz nekog razloga, posebnije od druge djece i da ono što je dobro za drugu djecu nije jednako dobro za vaše dijete.

Izvor