<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

ČUDO OD DJETETA Trinaestogodišnja Amila pjeva na 13 jezika, obožava Britni Spirs i Silvanu Armenulić

Prijedor

Često je zovu "čudo od deteta", a Amila Memić (13) iz Kozarca kod Prijedora, kako njeni roditelji kažu, prvo propevala, pa tek onda progovorila.

21. januar 2017, 12:00

 Kroz filmove i serije naučila je Amila dosta jezika, a osim ljubavi prema pesmi i jezicima, voli i matematiku i fiziku, kao i medicinu kojom se želi baviti u životu.

Amila pohađa osmi razred Osnovne škole "Kozarac" u Kozarcu kod Prijedora, a njen pevački talenat je, uz profesoricu engleskog jezika, prvi prepoznao nastavnik muzičke kulture Nebojša Dragičević. Kada zapeva, stiče se utisak da je starija desetak godina, jer je njen glas zreo i zvuči božanstveno.

Amila je nedavno učestvovala na manifestaciji pod nazivom "Deca znaju pjevati", koja je održana u Sarajevu, a pre četiri godine bila je pobednik Dečijeg festivala u Prijedoru, gde je predstavljala svoju školu.

Svojevremeno je i u Banjaluci uspešno prošla audiciju "Za prvi glas sevdaha".

- Učesnik sam mnogih festivala, svugde mi je lepo, a najlepše je od svega što steknete mnogo prijatelja. Od malih nogu volim da pevam, ali moj talenat je otkriven pre pet godina na času engleskog jezika, a nakon toga je nastavnica engleskog kontaktirala nastavnika muzičke kulture i tako je sve počelo - priča Amila.

Amila peva na trinaest jezika, a, kako kaže, gledala je mnogo filmova i serija i upijala jezik. Mnogi od njih su joj bili milozvučni, a nakon toga je, kaže, sela za kompjuter i počela sama da ih uči.

-  Pevam na japanskom, turskom, španskom, engleskom, talijanskom, nemačkom, francuskom, indijskom, ruskom, makedonskom, grčkom, arapskom. Pre dve godine sam počela pisati pesme, a inspiraciju svugde nalazim. U školi sam učlanjena i u novinarsku, horsku, dramsku i recitatorsku sekciju, a uskoro se otvara televizija u Kozarcu i već je sada izvesno da ću biti voditelj dečijeg programa - kaže Amila za AA.

Amila u školi u dnevniku niže samo petice, a volela bi, kako kaže, upisati srednju farmaceutsku školu, jer se u budućnosti želi baviti medicinom.

Amilin talenat svakog ko je čuje ostavlja bez teksta. Ovo kozaračko "čudo od deteta" se nada da će postati i učenik generacije, a pored brojnih obaveza i hobija ima vremena i za drugare, koji kažu da je izuzetno skromna, odgovorna i iskrena. Amila obožava Vitni Hjuston, Britni Spirs i Silvanu Armenulić.