<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Biografija nove ministarke obrazovanja hit na Fejsu

USK

Na 15. vanrednoj sjednici Skupštine Unsko-sanskog kantona, održanoj juče u Bihaću, premijer USK Husein Rošić predložio je, u dopuni dnevnog reda, prijedlog o razrješenju pet ministara u Vladi USK, te imenovanje novih ministara.

30. januar 2017, 12:00

Natpolovičnom većinom glasova zastupnika potvrđeno je imenovanje novih ministara. Novoimenovani ministri su Anel Ramić, ministarstvo unutrašnjih poslova, Zlatka Šepić, ministar finansija, Ilfad Medić, ministar privrede, Sanela Ćenanović, ministar obrazovanja i Salih Mesić, ministar zdravstva.

Premijer Rošić, zahvalio se na angažmanu ministrima iz prve postave Vlade, na čijem je čelu, te najavio da će izvršna vlast nastaviti raditi na sveukupnom poboljšanju prilika u ovom Kantonu.

U međuvremenu, najviše pažnje je privukla novoizabrani ministar obrazovanja Sanela Ćenanović čija se biografija pojavila u medijima u Unsko-sanskom kantonu, a nakon čega je na društvenim mrežama postala pravi hit.


Ćenanović je, prema podacima dostupnim iz njene biografije koju je predala Skupštini Unsko-sanskog kantona, diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Bihaću, a od 2007. godine radi u privatnom preduzeću zajedno sa suprugom. Tvrdi da su počeli sa radom u proizvodnji za inostrano tržište. Od 2012. godine – formirana je nova poslovna jedinica koja se bavi organizacijom vjenčanja i drugih poslova.

“Za biografiju zaista nemam komentar. Ja smatram ukoliko u privatnom sektoru mogu nešto postići, da to bude u savršenom redu, onda smatram da i ovdje mogu postići svašta nešto”, rekla je ministar Ćenanović za N1.

Ćenanović je kadar Saveza za bolju budućnost, a na lokalnim izborima 2016. godine bila je kandidatkinja za Gradsko vijeće Bihaća. U gradsko vijeće nije ušla, ali je bila treća na SBB-ovoj listi, sa 256 glasova.