<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ovih 8 žena bile su seks-simboli Jugoslavije

Ljepotice

Svako doba nosi svoje, a ove žene su nekoć bile utjelovljenje seksipila brojnim generacijama

31. januar 2017, 12:00

Svako doba nosi svoje, a ove žene su nekoć bile utjelovljenje seksipila brojnim generacijama.

1. Ena Begović

Scena iz filma Pad Italije | Author: PinterestPINTEREST

Zagrebačka kazališna i filmska glumica Ena Begović karijeru je započela s 18 godina statirajući u filmu Lordana Zafranovića "Okupacija u 26 slika". Uskoro debitira u TV filmu "Ivan Goran Kovačić", a prvu zapaženiju ulogu ostvarila je ulogom u filmu "Pad Italije" 1981. godine. Upravo je taj film prekrasnoj glumici donio status kultnog seks simbola, a kasnije je do tragične smrti nanizala velik broj kazališnih uspješnica. 

2. Ana Sasso

Bivša missica Jugoslavije iz 1982.. i zgodna Splićanka bila je seks simbol cijele jedne generacije, ponajprije zahvaljujući vrlo provokativnoj reklami za sok Pipi, u kojoj je zavodljivo plesala u kupaćem kostimu te skakutala u moru noseći samo bijeli majicu koja joj je otkrivala grudi.

3. Suzana Mančić

Jugoslavenska loto djevojka Suzana Mančić | Author: PinterestPINTEREST

Iako je karijeru započela kao pjevačica te se kasnije okušala kao TV voditeljica, Suzana Mančić zauvijek će ostati poznata kao seksi loto djevojka koja je odlično unovčila svoj izgled - raznim golišavim editorijalima za Playboy i druge magazine.

4. Mira Furlan

Mira Furlan i Frano Lasić u Kiklopu | Author: PinterestPINTEREST

Lijepa Zagrepčanka na početku je karijere radila u Hrvatskom narodnom kazalištu, da bi vrlo brzo bio zamijećen njen televizijski potencijal te je 1980-ih postala jedna od vodećih jugoslavenskih glumica. Najzapaženije uloge je imala u Kiklopu, U raljama života, Za sreću je potrebno troje te Lepota proroka. Jedna je od rijetkih glumica s ovih prostora koja je ostvarila i zapaženu holivudsku karijeru - u serijalu Lost i Babilon 5.

5. Lepa Brena

Naslovnica filma Lepe Brene Slatki greh | Author: PinterestPINTEREST

Iako su njene pjesme bile poskočice koje su najviše zabavljale djecu, ne može se poreći kako je Lepa Brena bila prava pop ikona, ali i seks simbol ovih prostora. Osim toga, uz pjevačku je ostvarila i vrlo zavidnu poslovnu karijeru sa suprugom Bobom otvarajući brojne produkcije, zastupništva...

6. Beba Lončar

Glumica Beba Lončar | Author: Wikimedia CommonsWIKIMEDIA COMMONS

Druga na popisu glumica i žena Josipa Radeljaka, Beba Lončar, bila je srpsko-talijanska glumica koja se na filmu pojavila 1960-ih te ubrzo postala ikona platna. Radila je nekoliko filmova u američkoj i talijanskoj produkciji, a osim u Jugoslaviji, svojom je ljepotom i talentom plijenila pozornost po Italiji. Razdoblje najveće slave doživjela je tijekom 1970-ih.

7. Anica Dobra

Srpska glumica koja danas glumi ponajprije u njemačkoj produkciji debitirala je u filmu Pera Panker iz 1985. te vrlo brzo stekla status kultne ljepotice. Nizala je uspjeh za uspjehom - Već viđeno, život sa stricem, Balkan ekspres, Kako je propao rokenrol te postala seks simbol kasnih 1980-ih.

8. Neda Arnerić

8. Neda Arnerić

Vrhunska glumica vjerojatno će cijelim generacijama ostati zapamćena po slavnoj sceni iz kultnog "Ko to tamo peva" - uz citat "I tata bi sine!" Nakon bogate karijere na filmu i u kazalištu, novu je strast pronašla u umjetnosti kao vlasnica galerije.