<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Džombić prijeti smjenama

<p><strong>Gdje god se ne bude radilo i gdje god ne bude rezultata, biće smjena, poručio je predsjednik Vlade Republike Srpske /RS/ Aleksandar Džombić.</strong></p>

03. august 2011, 12:00



Navodeći da su završene smjene u “Željeznicama”, Fondu penzijsko-invalidskog osiguranja /PIO/ i “Šumama Srpske”, Džombić je naglasio da na ovaj način želi da se poboljša poslovanje preduzeća.

“U značajnom broju preduzeća kao što su `Željeznice` imamo evidentne probleme. Opredijeljeni smo da saniramo situaciju da bi ovako značajna institucija bila u funkciji u interesu privrede Srpske, ali za to je neophodna podrška i menadžmenta i sindikata. Jedino sa čime nisam do sada zadovoljan je brzina. Očekujem da ćemo sada ubrzati postupak”, izjavio je Džombić za “Nezavisne novine”.

On smatra da nije dovoljno to što je PIO stabilizovan sa povećanjem stopa doprinosa, te da treba napraviti određene uštede u Fondu.

“Treba ići sa zakonom o penzionom sistemu RS, gdje ćemo izdvojiti sve što ne pripada penzionom sistemu i na taj način rasteretiti sistem, uvesti više pravde u penzioni sistem i omogućiti kontinuitet poslovanja i stvoriti prostor da se penzije zarađene iz punog radnog staža počnu povećavati”, naveo je Džombić.

Premijer Srpske naglasio je da je odluku o smjenama donijela Vlada RS u konsultacijama sa koalicionim partnerima o tome koje preduzeće pripada kojoj partiji.