Šta se to događa u Srbiji: Nikolić ćuti, a "očekuje dogovor s Vučićem"

Šta se to događa u Srbiji: Nikolić ćuti, a "očekuje dogovor s Vučićem"

Piše: B92

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, ni ljudi iz njegovog okruženja, nisu zvanično potvrdili vest da će se kandidovati za novi mandat.

 Ipak, njegova savetnica za medije Stanislava Pak kaže da Nikolić "očekuje da će sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem postići dogovor koji je u interesu Srbije". Beogradski mediji su preneli da je Nikolić poslao pismo Vučiću, ali kako saznaje Prva TV, odgovor nije stigao.

 

Nikolić ne želi nikakve podele, rečeno je Sputnjiku u Predsedništvu Srbije. 

 

Ruski Sputnjik je prvi objavio vest o Nikolićevoj odluci da se kandiduje, a nakon toga je i B92 dobio potvrdu te informacije iz Nikolićevog okruženja. 

 

Od protekle noći stigao je niz reakcija iz vladajuće koalicije, koje su u istom tonu, odnosno usmerene su protiv Nikolića. 

 

Međutim, što se njegovog tima tiče, oglasila se samo Pakova, koja je rekla da "građani očekuju jedinstvo i slogu i da jednostrane odluke štete čitavoj Srbiji". 

 

"Svako drugo rešenje bi bilo loše pre svega za Vučića, a potom i za čitavu Srbiju. Vest o kandidaturi je iskorišćena da ga pojedinci svrstaju uz neprijatelje Srbije i neprijatelje Vučića i SNS. Njih dvojicu niko ne može da posvađa. Objavljivanje te informacije je pokazalo da to mnogi jedva čekaju", navela je Pakova. 

 

Prema saznanjima B92, situacija će biti jasnija nakon sednice Glavnog odbora SNS koja je zakazana za petak. 

 

Kako nam je rečeno iz Nikolićevog okruženja, suštinski dogovor Vučića i Nikolića jeste "prezumpcija stabilnosti", ali to podrazumeva "obostrane ustupke". 

 

Prema saznanjima Prve TV, Nikolić je poslao i pismo Vučiću, u kome, u zamenu za podršku za predsedničku kandidaturu, traži čelno mesto u SNS i Vladi Srbije, a na to pismo Vučić nije odgovorio.

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.