Za šefom Samsunga izdat nalog za hapšenje

SUD

Za šefom Samsunga izdat nalog za hapšenje

Piše: Agencije

Južnokorejski sud izdao je u petak nalog za hapšenje šefa Samsung grupe Jayja Y. Leeja, koji je pod istragom za navodnu ulogu u korupcijskom skandalu zbog kojeg je morala odstupiti i predsjednica Južne Koreje Park Geun-Hye.

Sud u Seulu odbacio je zahtjev da se izda nalog za hapšenje za predsjednikom Samsung Electronicsa Co Ltd Parkom Sang-jinom koji je i na čelu Korejskog konjičkog saveza.

Ured posebnog tužitelja u utorak je zatražio da se uhapse oba Samsungova dužnosnika zbog korupcije i nekih drugih optužbi.

"Pokazalo se da je potrebno uhapsiti Jayja Y. Leeja na temelju nove optužbe i novih dokaza", piše u saopćenju glasnogovornika suda.

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.