Semjuel Džekson je oteo ljude i držao ih na nišanu zbog "višeg cilja"

prošlost

Semjuel Džekson je oteo ljude i držao ih na nišanu zbog "višeg cilja"

Piše: Noizz.rs

Kada je 1968. ubijen Martin Luter King, glumac Semjuel L. Džekson je bio inspirisan rečima svog idola i želeo je da san o boljem svetu pretvori u realnost.

 Semjuel je tada imao 20 godina i uradio je nešto za šta je verovao da bi King želeo da uradi - držao je grupu ljudi kao taoce.

 

U to vreme bio je student na koledžu "Morehouse". Taj koledž su većinski pohađali Afroamerikanci, ali su u upravi bili gotovo samo belci. Semjuel je mislio da to mora da se promeni, pa je sa prijateljima nabavio oružje i uzeo za taoce članove uprave koledža. Da paradoks bude veći, u upravi je bio i otac Martina Lutera Kinga, koji je takođe završio među taocima.

 

Uprava je pristala da zaposli više Afroamerikanaca, Semjuel L Džekson je izbačen i optužen za nezakonito ponašanje, ali moglo je da bude još gore. Na kraju je postao osoba za koju se raspitivao i FBI. Majka ga je zbog toga poslala u Los Anđeles, prestravljena mogućnošću da će ga neko ubiti. Tako je i počela Džeksonova glumačka karijera.

 

Izvor: Noizz.rs

 

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.