<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

U Stocu počela izborna tišina

Izbori

U Opštini Stolac počela je izborna tišina uoči sutrašnjih ponovljenih lokalnih izbora u toj općini. Izborna tišina počela je jutros u 7.00 sati, a trajat će do sutra u 19.00 sati kada će biti zatvorena biračka mjesta.

18. februar 2017, 12:00

Predsjednik Centralne izborne komisije (CIK) BiH Irena Hadžiabdić rekla je da je sve spremno da sutra u Stocu budu održani ponovljeni lokalni izbori. 

"Glasački listići iz inostranstva biće primani 10 dana nakon održanih izbora, a prilikom njihovog brojanja u obzir će biti uzeti oni koji budu poslati najkasnije 19. februara", izjavila je Irena Hadžiabdić.

Izborni proces u Stocu prekinut je 2. oktobra, na dan kada su održani lokalni izbori u cijeloj BiH, zbog incidenata na biračkim mjestima.

Centralna izborna komisija BiH skinula je sa kandidatske liste za načelnika Općine Stolac Selmira Kaplana, te kandidate za Općinsko vijeće Damira Mahmutćehajića, Ahmeta LJubovića i Božu Raguža, a ove odluke potvrdilo je i Apelaciono odjeljenje Suda BiH