<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Snažna oluja pogodila Kaliforniju, najmanje dvije osobe mrtve, otkazane stotine letova

Oluja

Snažna oluja praćena jakim vjetrovima i obilnom kišom pogodila je južne i središnje dijelove Kalifornije jučer i odnijela dva života, javlja BBC u subotu.

18. februar 2017, 12:00

Stotine letova je odgođeno ili otkazano u losangeleskoj međunarodnoj zračnoj luci zbog oluje koja se smatra jednom od najsnažnijh zadnjih godina, ako ne i desetljeća.

Više od stotinu domova je evakuirano zbog straha od odrona tla nedaleko od Los Angelesa, a oluja je prouzročila i prekid opskrbe električnom energijom. Naređena je i evakuacija na područjima kojima prijete nabujale rijeke.

Više od 60.000 ljudi u Los Angelesu je ostalo bez struje nakon što je oluja srušila stotine stabala i desetke dalekovoda.

Jedna od jačih oluja

Jedan muškarac je poginuo kada je na njegov automobil palo stablo i za sobom povuklo dalekovod na području Sherman Oaksa u Los Angelesu.

Druga osoba poginula je u vozilu koje je odnijela poplava u gradu Victorvilleu.

Nacionalna meteorološka služba upozorila je da bi ovo mogla biti jedna od najsnažnijih oluja koje su pogodile južnu Kaliforniju od siječnja 1995. godine