Sjajna ljudska gesta Save Miloševića koju Bošnjaci Janje neće zaboraviti

AS

Sjajna ljudska gesta Save Miloševića koju Bošnjaci Janje neće zaboraviti

Piše: E.Skokić

Bivši fudbalski as pokazao veliko srce

 Savo Milošević, nakadašnji fudbalski as beogradskog Partizana i mnogoborojnih evropskih klubova, još jednom je svojom ljudskom gestom sve oduševio. 

 

Milošević je jučer prolazio kroz Janju, mjesto u kojem je započeo svoju bogatu karijeru, a baš u tim trenucima glavnom saobraćajnicom prolazila je dženaza Jakubu Nuhanoviću, ocu aktuelnog kapitena OFK Janja Rize Nuhanovića. 

 

Padala je jaka kiša, praćena susnježicom, ali to nije osujetilo Savu Miloševića da zaustavi svoj automobil, izađe iz njega i da mirno stojeći oda počast rahmetliji i isprati dženazu. 

 

Mnogi drugi, njima na obraz, nisu izašli iz svojih udobnih automobila, kako mještani Janje, tako i slučajni prolaznici kroz ovo mjesto, ali Savo jeste i time je još jednom potvrdio da je bio i ostao velikan i čovjek. Njegovu ljudsku gestu Bošnjaci Janje nikada neće zaboraviti...

 

Milošević je neposredno prije raspada Jugoslavije krenuo iz republičkog ligaša Podrinje iz Janje još kao junior u Partizan. Krenuo i otišao u legendu...

 

Nažalost posljednjih godina na svojim plećima osjetio je svu beskurpuloznost životne sudbine. U nemilim događajima, u kratkim periodima ostao je bez oca, djeda i mlađeg brata, ali je povrh takvih životnih tragedija bio i ostao čovjek. 

 

IZVOR

 

Komentari na tekst (8)
Objavljeno:
Komentar "ovog" aldina...samo potrdjuje moj...!
Objavljeno:
Takvi smo mi Srbi.....oni bi pljuvali po nama...(vidjeno u "multietnickom"Sarajevu više puta)
Objavljeno:
Na podrucju BiH je starije Hriscanstvo od Islama pa ti aldine vidi ko je agresor :)
Objavljeno:
Dobro poznajem SAVU, i to me nije iznenadilo!!!
Objavljeno:
Bravo SABO!!!
dr
Objavljeno:
sve vise vjerujem da treba izbaciti mogucnost davanja komentara.cak i za najpozitivnije tekstove uvijek se nadje neko da omalovazava trazeci bilo kakav izgovor...
sa
Objavljeno:
svaka cast, ponekad povjerujem u suzivot
Objavljeno:
covjek bi bio da nije za agresore igro
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.