<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Humanost: Fudbalom do hljeba

HUMANOST

Humanitarni turnir u malom fudbalu, "Fudbalom do hljeba", Borik 2017. uspješno je sinoć završen.

20. februar 2017, 12:00

Cilj Turnira je bio da se od uplata kotizacija prikupi novac za kupovinu hrane za javnu kuhinju "Obrok ljubavi". Javna kuhinja "Obrok ljubavi" inače broji 525 korisnika. To su ljudi veoma lošeg materijalnog statusa i često na ivici gladi od kojih veći broj živi i u jako teškim životnim uslovima.

Prikupljeno je 1.700 KM, od toga 500 KM je potrošeno na organizaciju samog Turnira - kupovinu hrane, vode, sokova, lopti, pehara, diploma, sanitetskog pribora i plaćeno je sudijama. Ostatak sredstava je uplaćen na račun javne kuhinje za kupovinu hrane.

Turnir su svečano otvorili Natalija Trivić, načelnica za Kulturu i sport u Odjeljenju za društvene djelatnosti Grada Banjaluka, predstavnik Grada Banjaluka i Manojlo Zrnić, direktor JUSC Borik.

Nakon otvaranja, podijeljeno je 30 paketa sa osnovnim namirnicama, socijalno ugroženim porodicama. U paketima se nalaze hrana i sredstva za higijenu, a vrijednost svakog pojedinačnog paketa prelazi 50,00 KM.

"Veoma nam je drago što je Turnir ispunio svoj osnovni cilj, pa i više od toga. Skupljen je novac za hranu i skrenuta je pažnja na potrebe u našem društvu", rekli su iu Udruženja "Mozaik prijateljstva".