<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Nikolić jasan: Ne idem u Sarajevo

Odnosi

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je za RTS da poštuje odluku organa SNS-a o kandidaturi Aleksandra Vučića za predsjednika Srbije.

22. februar 2017, 12:00

 "Sve dok SNS nije donio odluku, ja sam predlagao da se dogovaramo, ali kada je odluka doneta, shvatio sam da bih mnoge ljude naveo da kažu nešto loše o meni i da mogu da potpuno preokrenem situaciju u korist ljudi za koje ne bih želio da budu na čelu Srbije i u koje nemam povjerenja, rekao je Nikolić. Kaže da neće ići u Sarajevo.

- Ne želim da odem u Sarajevo i da neko kaže da tamo nisam drag gost. Ne mogu na silu da idem u BiH. Ponašanje prema Vučiću koji je otišao u Srebrenicu, da se pokloni senima bilo je besprizorno. Prešli smo i preko toga, pružili ruku (Bakiru) Izetbegoviću, a sad opet problemi... - rekao je predsjednik Srbije.

Nikolić je podsjetio da su predstavnici dva naroda srpskog i hrvatskog protiv revizije presude tužbe BiH protiv Srbije. Potvrdio je da će sutra u Beogradu razgovarati sa Miloradom Dodikom i Mladenom ivanićem.

- Neću da idem u Sarajevo, a da Bakir kaže da nisam dobrodošao. Ne idem nigde gdje nisam dobrodošao - rekao je Nikolić.

Osvrćući se na kandidaturu za predsjednika Srbije, Nikolić je rekao da je imao pred sobom stav da SNS podržava Vučića za predsjednika i taj stav poštuje.

Dodao je da voli Srbiju i SNS, barem isto koliko i oni koji su glasali na organima SNS-a da Vučić bude kandidat za predsjednika.

"Moj izbor je bio lak, a bilo je zanimljivo i mučno da posmatram kako se pojedinci, odmah nakon što je neko lansirao vijest da bih mogao da se kandidujem, svrstavaju na različite strane. Neki moji prijatelji se odjednom pretvaraju u ljude koji bi Srbiju da zaštite od mene", rekao je Nikolić.

Dodao je da je Srbija veća i od njega i od Vučića i da joj obojica žele dobro. Naveo je da se sa Vučićem dogovorio da nastave zajednički rad na obnavljanju Srbije i na reformama, bez obzira ko je na kojoj funkciji.

"Shvatio sam da je vrijeme da ponovo zajedno izađemo pred Srbiju. Juče smo dogovorili da zajednički rad na podizanju Srbije sa koljena nastavimo", rekao je Nikolić.

Istakao je da on i Vučić nisu govorili o funkcijama.

"Aleksandar i ja nismo koalicioni partneri, mislim da samo koalicioni partneri razgovaraju o funkcijama, ali kada smo nas dvojica, koji smo jedna ideja u dva čovjeka, šta će nam raspodjela funckija? Nismo mi stvorili koaliciju juče", naveo je Nikolić.

Dodao je da je ponosan na stranku koja ima dvojicu kandidata koji bi mogli da pobijede.

"Ja sam bio ubeđen da ću da pobijedim na predsjedničkim izborima, i ponosan sam na SNS koja ima dvojicu kandidata koji mogu da pobijede. Aleksandar Vučić je izbor stranke i to je potpuno normalno", rekao je Nikolić i dodao da će Vučić imati njegovu podršku.

Naveo je i da će se o ostalim njegovim prijedlozima, koje je ranije iznio, razgovarati.

"Jedino je izvesno da će Vučić biti predsjednik", rekao je Nikolić.

(RTS)