<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

MUPRS: Osumnjičeni da su oštetili Geodetsku upravu RS za oko četiri miliona KM

BANJALUKA

Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) podnijela je izvještaj protiv bivšeg direktora Geodetske uprave RS-a Tihomira Gligorića i još dvije osobe, zbog postojanja osnova sumnje da su oštetili tu upravu za oko četiri miliona KM.

22. februar 2017, 12:00

Optuženi su krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

-T.G, D.M. i K.P., kao službene osobe Republičke uprave za geodetske i imovinsko - pravne poslove Republike Srpske (RUGIPP RS) su, u periodu 2009. - 2012. godina, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi ugovornoj grupaciji, s kojom je RUGIPP RS-a imala zaključen ugovor za izvođenje određenih geodetskih radova, u postupku realizacije navedenog ugovora iskoristili svoje položaje tako što svjesno nisu preduzeli službene radnje koje su bili dužni da preduzmu - saopćeno je danas iz MUPRS-a.

Na taj način prijavljeni su predmetnoj ugovornoj grupaciji pribavili protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od najmanje 3.990.977,60 KM, za koliko su oštetili RUGIPP RS.

Izvještaj je podnesen Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminaliteta Republičkog tužilaštva.

Osim Gligorića prijavljeni su Dragan Macanović i Koviljka Petrović.