<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Predsjednica ŽFK Rad: Plačljivko, tamo pokazuj svoje tamnopute prstiće

Fudbal

Rasistički skandal koji su izazavali navijači Rada, a u kojem je žrtva fudbaler Partizana Everton Luiz, dobio je potpuno nove razmjere.

22. februar 2017, 12:00

Jelena Polić, predsjednica ŽFK Rad, koji je inače sastavni dio kluba sa Banjice, oštro je reagovala i bez previše osnova napala brazilskog fudbalera.

Polićeva je na svojoj “Fejsbuk” stranici kritikovala i medije koji su, kako navode iz redova “Građevinara”, pokrenuli hajku na igrače.

“Cijela ova priča oko ‘velikog’ igrača Evertona i dešavanja na utakmici Rad – Partizan je krajnje žalosna i pristrasna! Što ne kažete koliko je samo uvreda pomenuti ‘gospodin’ Plačljivko uputio Nikoli Drinčiću tokom utakmice, što je udario Vladimira Rodića, pokazao srednji prst navijačima?? Ali neka smo mi svi rasisti i nacionalisti! Očigledno treba više da poštujemo tuđe nego svoje, da se ponosimo kada u jednoj ‘ozbiljnoj TITO’ ekipi u startnoj postavi ima 7 stranaca! I onda lažne suze, lažna priča ‘Volim Srbiju i doživljavam je kao svoju kuću’. Ma idi ti druže u svoj lijepi Brazil, tamo pokazuj svoje tamnopute prstiće, psuj brazilsku majku i biće sve okej…”, napisala je Jelena Polić.

Međutim, ono što predstavlja dodatni problem jeste očigledno nerazumijevanje predsjednice ženskog fudbalskog kluba o ozbiljnosti situacije koja je nastala.

Evertonovo ponašanje je u najmanju ruku neprihvatljivo i ne bi trebalo da postoji na fudbalskom terenu, ali opravdavanje podrške rasističkim uvredama, kao i ponovno vrijeđanje na rasnoj osnovi, nešto je sasvim drugo.

Polićeva je potom obrisala post sa svog profila na ‘Fejsbuku’.