<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Dodik tek nakon odmora spreman za razgovore

<p> </p> <p><strong>Dodik je novinarima u Kuresu, gdje je boravio u posjeti toj opštini koja pripada RS-u, potvrdio da odlazi na godišnji odmor i da će za razgovore o tome da li će BiH dobiti novu izvršnu vlast, deset mjeseci nakon održanih izbora, biti “spreman” tek nakon 25.augusta, kada se vraća s odmora.</strong></p> <p> </p>

06. august 2011, 12:00

Eventulanih razgovora o formiranju novog Vijeća ministara BiH, što se tiče predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, neće biti do kraja ovog mjeseca.

Dodik je novinarima u Kuresu, gdje je boravio u posjeti toj opštini koja pripada RS-u, potvrdio da odlazi na godišnji odmor i da će za razgovore o tome da li će BiH dobiti novu izvršnu vlast, deset mjeseci nakon održanih izbora, biti “spreman” tek nakon 25.augusta, kada se vraća s odmora.

Odbio je da komentira natpise nekih medija u Banjoj Luci, koji tvrde, pozivajući se na “dobro obaviješte diplomatske izvore" da međunarodna zajednica "gubi strpljenje za predsjednika SDP-a Zlatka Lagumdžiju, jer on postaje sve više dio problema, a ne rješenja u BiH”, ali ponovio je ranije stavove protiv Lagumdžije.

“Za SNSD-e je apsolutno neprihvatljiva Lagumdžijina politika, kojom on na prostoru BiH pokušava da promovira nove principe dogovaranja mimo Dejtonskog sporazuma i pravila koja su do sada važila. U tom pogledu, moj odnos prema takvoj politici i takvim ljudima je veoma jasan. A kakve oni odnose imaju s međunarodnom zajednicom to je stvar njihovih odnosa i spekulacija", kazao je Dodik.

Ponovio je i tvrdnje kako je Federalna vlada “nelegalno formirana, pod uticajem OHR-a i drugih zapadnih sila, te da je to problem koji treba da bude riješen jer se nemogućnost rješavanja tih problem u FBiH reflektira na odnose na nivou BiH”.