Ovo je deset najsiromašnijih evropskih država od kojih je većina afričkih bogatija

BDP

Ovo je deset najsiromašnijih evropskih država od kojih je većina afričkih bogatija

Piše: Buka

Evropa je drugi najmanji kontinent po površini. Eurozona je ušla u prvu oficijelnu recesiju u trećem kvartalu 2008.godine. To je imalo ogroman negativan uticaj na većinu zemalja u Evropi.


Ova lista reflektuje BDP (bruto domaći proizvod) po glavi stanovnika u svakoj zemlji, odnosno ukupnu tržišnu vrijednost dobara i usluga proizvedenih od strane nacionalne ekonomije tokom prošle godine, u odnosu na svako lice u zemlji.10. Rumunija ($18,635)
9. Rusija (18,408)8. Hrvatska ($18,314)7. Bjelorusija ($15,633)


6. Bugarska  ($14,870)

.

5. Crna Gora ($11,800)


4. Srbija ($11,553)3. Makedonija ($10,718)


2. Albanija ($9,903)1. Bosna i Hercegovina ($8,590)

 

 

Izvor

Preveo za BUKU Elvir Padalović

 

 

Komentari na tekst (9)
Objavljeno:
Anketu je pravio neki debil od novinara cuj Rusija medju siromasnim zemljama, klocu otidji vidi kako se zivi u Rusiji pa onda reci nesto pusti se zapadne propagande.
Objavljeno:
Statistika!
Objavljeno:
Kad glupi bosanci vole srbiju i hrvatsku više od BOSNE
@
Objavljeno:
Mora biti najsiromasnija kad pola drzave radi za interese okruzenja. Dajemo šume, rijeke, ovo jadno more, trpe kapitalni projekti u zemlji zbog intetesa Srbije i Hrvatske. Radije cu kupiti srpski ili hrvatski proizvod-vodimo se logikom "propast ce Bosnjaci". Pa nam je izgovor "nekvalitetan proizvod" pa kupimo vodu Janu, Kneza... A nece propast Bosnjaci. Jer najvise ljudi odlazi iz Zvornika i Livna, sele se, prodaju sve za ljesnjake, samo da odavde odu, a tamo bas i nema Bosnjaka. Ne branim ja Izetbegovica, ne zato sto je moj, vec zato sto mu je BiH-znaci cijela BiH, i sa Livnom i sa Zvornikom i sa Drazom Mihajlivicem u njemu, ispred svega, za razliku i od Covica i Dodika. Hajmo malo prestat bit licemjeri, prestat sebi srat u usta i pogledat istinu u oci. A J.F. Kennedy kaze:" Ne gledaj sta drzava moze uraditi za tebe, vec sta ti mozes uraditi za drzavu"
Objavljeno:
A Kosovo i Moldavija?
Objavljeno:
Mahom slovenske zemlje, pa im pričuvajmo kuću sledeći put kada pokušaju da nas istrebe.
Objavljeno:
Napokon Br 1...hvala Mr Izetbegovicu...nek je tu "revizija" protiv Srbije...ostalo....koji će nam....
Objavljeno:
Pod hitno moramo drustvo promjeniti.
Objavljeno:
Što nam je dobro.....
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.