<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

HUMANOST iz Gračanice: Pomozimo čika Simi Vasiljeviću

GRAČANICA

Aktivistička i humana priča iz Gračanice koju prenosimo u cijelosti...

24. februar 2017, 12:00

PRIČA IZ SOCIJALNO "ONESVJEŠTENE" GRAČANICE

Poštovani sugradjani,

U Gračanici gradu i opštini u kojem svakodnevno čujemo hvalospjeve o "socijaldemokratiji", te hvalospjeve o dobrom funkcionisanju lokalne samouprave, brizi i ravnopravnosti po svim parametrima kao građani ne možemo ne primijetiti i ne prepričati mnoge tužne priče koje žive naši sugrađani...ovo je jedna od tih:

Na prijedlog lica bliskih PGG i naših aktivista odlučili smo pokrenuti

APELACIJU I AKCIJU ZA NAŠEG ČIKA SIMU VASILJEVIĆA.

Simo Vasiljević je staro invalidno lice koje se nalazi u teškoj socijalnoj potrebi. Svakodnevno su građani Gračanice u prilici vidjeti našeg čika Simu kako teško bez noge ide do narodne Merhamet kuhinje i nazad. U prolazu neprimjetno i nenametljivo kada ga nužda natjera zatraži čika Simo pomoć onako stidljivo i iz prikrajka. I tako životari godinama bez ikakvih primanja uz malu socijalnu pomoć.

16.02.2017. Godine čika Simo je napunio punih 65 godina i time kažu stekao uslove za invalidsku penziju. Ali ima problem nema Simo niti lične karte, zdravstvene knjižice, zdravlja i mogućnosti, niti bilo čije je pomoći da taj san i ostvari.

Poučeni iskustvom svjesni smo da službenici u ustanovama čiji je štićenik nikada se sami neće sjetiti, niti dodatno potruditi da barem pokušaju riješiti trajno slučaj Sime Vasiljevica. Ipak je to samo jedan glas na izborima i ne vrijedi malo dobre volje i 200 KM troška.

A čuj što bi se neko malkice preznojio, puno je lakše Simu držati u formi statistike i hvale kako je ovo multietnicka sredina i kako su ovdje svi na hvalospjeve sretni ljudi.

Zato mi građani Gračanice

MOLIMO SVE POLITIČKE OPCIJE I NJIHOVE PREDSTAVNIKE DA U INTERESU NAŠEG SUGRAĐANINA PROVJERE NAVODE KOJE SMO DOBILI I URADE SVE NA RJEŠAVANJU SLUČAJA PENZIONISANJA SIME VASILJEVIĆA.

One desne molimo da zarade Sevap
Lijeve da dokažu bazičnu socijalnu osjetljivost
A centar kao i uvijek Molimo da se potrude i ovaj zadatak sa prethodnim odrade.

Empatična naša Gračanica...