<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Nevjerovatna Barselona za istoriju, silna Borusija!

Liga šampiona

Barselona je napravila istorijski preokret i plasirala se u četvrtfinale LŠ, nadoknadila je 4:0 i savladala Pari Sen Žermen sa 6:1 u neverovatnoj završnici!

09. mart 2017, 12:00

 U drugom meču dana Borusija Dortmund je posle poraza od 1:0 protiv Benfike, bila ubedljiva na Signal Iduna Parku sa 4:0.

Fudbaleri Barselone napravili su istorijski podvig. Posle ubedljivog poraza od 4:0 u Francuskoj bili su gotovo otpisani pred revanš na Nou Kampu.

Ekipa Luisa Enrikea uspela je bez mnogo muke da povede sa 3:0, preko Suaresa, autogolom Kurzave, i penale Mesija, a Pari Sen Žermen je bio potpuno van ritma. Uspeo je francuski tim da postigne pogodak, pa su Barseloni bila potrebna tri gola za prolaz dalje. 

Usledilo je neverovatnih sedam minuta na Nou Kampu. Prvo je Nejmar povisio sa 4:1, a tri minuta kasnije dao je peti gol sa bele tačke. Parižani su bili šokirani, a u poslednjem minutu sudijske nadoknade Roberto postiže pogodak na fantastičan uspeh svoje ekipe. 

Borusija Dortmund je brzo povela na Signal Iduna Parku preko Obamejanga već u četvrtom minutu. Izabranici Tomasa Tuhela delovali su nervozno u nekim periodima igre, ali su sve dileme o tome ko će dalje rešili na početku drugog poluvremena. Prvo je precizan bio Pulišić u 59. minutu, a dva minuta kasnije u strelce se ponovo upisao Obamejang koji postavlja i konačan rezultat u 85. minutu.