<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Aleksandar Vučić stigao u Sarajevo

Sarajevo

Premijer Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Sarajevo, gdje će učestvovati na samitu premijera zemalja Zapadnog Balkana koji se održava u četvrtak.

15. mart 2017, 12:00

 Vučić u glavni grad Bosne i Hercegovine stigao je iz Berlina, gdje se sastao sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Igor Crnadak, ministar vanjskih poslova BiH kao i ambasador Srbije u BiH dočekali su Vučića na aerodromu u Sarajevu.

Uoči sastanka mngoo se govorilo o sigurnosti Vučića u glavnom gradu BiH. 

"Znam da će me čuvati stotine ljudi iz njihove policije. Nemam nikakav strah i bojazan. Da me puste da šetam slobodno kroz narod siguran sam da mi niko od običnog naroda ne bi ništa dobacio", naglasio je Vučić uoči dolaska u Sarajevo.

Jučer je održan sastanak ministra sigurnosti BiH sa direktorom Obavještajne agencije, direktorom SIPA-e, Granične policije i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela.

"Formirali smo Operativno-policijski štab koji će neprekidno funkcionisati sve do kraja Samita koji se održava u Sarajevu. Na sastanku smo analizirali bezbjednosnu situaciju u BiH, posebno u Sarajevu u kontekstu Samita, a dodatno smo cjelokupnu situaciju analizirali u kontekstu dolaska premijera Republike Srbije Aleksandra Vučića u Sarajevo", izjavio je Mektić.

Osim predsjednika Vlade Srbije, na samit dolaze premijeri Crne Gore, Makedonije, Kosova, Albanije, te ministar vanjskih polsova Italije.


Učešće na ovom skupu, čiji je cilj, unapređenje regionalne saradnje u okviru Berlinskog procesa potvrdio je i komesar za proširenje Evropske unije Johannes Hahn.

N1