BUKA UŽIVO: Protesti željezničara u Banjaluci (FOTO)

PROTESTI

BUKA UŽIVO: Protesti željezničara u Banjaluci (FOTO)

Piše: BUKA

Na Trgu Krajine u Banjaluci počeli su protesti radnika Željeznica RS koji će na današnjim protestima izraziti nezadovoljstvo materijalnim stanjem.

Željezničari poručuju: Imamo pravo na rad. Pogledajte FOTOGRAFIJE sa protesta koji se upravo dešavaju u Banjaluci

 

Na Trgu Krajine u Banjaluci počelo je okupljanje radnika Željeznica RS koji će na današnjim protestima izraziti nezadovoljstvo materijalnim stanjem.

Kao i na protestima prije 13 dana u Doboju, traže isplatu plata i svih materijalnih troškova u zakonskim rokovima, poštivanje sudskih izvršnih presuda i smjenu generalnog direktora Dragan Savanovića.

 Šta misle o Savanovićevom radu istakli su i na transparetnima: „Hoćemo da radimo“, „Ostvake“, „Lopovi“, „Ministre da li vi svoju platu zaradite..., a čuju se i zvižduci i izrazi negodovanja.

 Iz sindikata ovog javnog preduzeća najavili su da će se radniku Željeznica  Čedomiru Kneževiću iz Prijedora u štrajku glađu pridružiti još jedan broj njegovih kolega.

Predsjednik Samostalnog sindikata transportne djelatnosti Zlatko Marin izjavio je juče Feni da su zahtjevi sindikalaca isti, kao i na nedavnim protestima u Doboju, jer, kako ističe, uprava i resorno ministarstvo ništa nisu uradili na njihovom ispunjenju.

 Ni nedavni sastanak s menadžmentom tog javnog preduzeća, koje grca u gubicima, kako kaže, ništa nije promijenio, jer nadležni tvrde da preduzeće nema finansijskih sredstava da isplati radnicima naknade za 13 toplih obroka,  te 14 naknada za prijevoz.

 Radnici Željeznica RS će nakon okupjanja na glavnom trgu u Banjaluci krenuti u protestnu šetnju kraj zgrade Vlade RS do Parka „Mladen Stojanović“.

Za upravu i resornog ministra protesti željezničara nisu opravdani, a najavljuju da će dio problema biti riješen kroz reorganizaciju preduzeća za koju očekuju kreditnu podršku Svjetske banke.

 

Hitna intervenisala na protestima u Banjaluci (VIDEO)

 

 

 

 

 

Komentari na tekst (4)
Objavljeno:
Gledam ove fotografije i cudim se. Ovo ne mogu biti zeljeznicari iz manjeg blentiteta. Ovi su ubaceni iz federacije. Pa zar ne primjecujete da su svi natpisi na latinici.
Ppp
Objavljeno:
Čudan preokret ovog političara. Kao načelnik opštine Laktaši bio je izuzetno predusretljiv i stimulisao je rad, osnivanja i rast privatnih preduzeća. Isto tako nije bio nacionalista. Šta se desi ovom čovjeku da ovako nisko padne. Kako mi se čini niti on niti Bakir neće nikada više smjeti prošetati svojim gradovima bez osiguranja.
Objavljeno:
Tako je Dodik okreće sve na ugroženost RS i prenos ovlasti a željeznice moraju funkcionisati na nivou države kao i svugdje u svijetu No on za to ne mari eno ga čuči u Lukavici ne bi li dočekao Vučića da mu uruči informacije o njegovoj ugroženosti koje je priredio duo Galijasevic i Lazanski.
Objavljeno:
Jedino rijesenje za zeljeznice je okrupnjavanje na nivou BiH i stvaranje jake drzavne firme. Ove entitetske zeljeznice nikada nece biti rentabilne. To ovi radnici trebaju da znaju i da se okane "nacionalnih i entitetskih" preduzeca. Ali Dodik i kompanija bi to odmsahg proglasili prenosom nadleznosti.
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.