ŠTA ĆE DOGOVORITI? Šest velikih kompanija na sastanku zbog Todorića, idu i kod Dalićke
Foto: Hina, Index

AFERA KOJA TRESEW HRVATSKU

ŠTA ĆE DOGOVORITI? Šest velikih kompanija na sastanku zbog Todorića, idu i kod Dalićke

Piše: N1

Danas u 11 u zgradi Kraša sastat će se predsjednici uprava šest prehrambenih kompanija - Vindije, Dukata, Francka, Atlantic grupe, Podravke i Kraša, kako bi raspravili pitanje Agrokora.

Podsjetimo, nakon što je Bloomberg u subotu uspio dobiti službenu izjavu iz Sberbanke u kojoj Maxim Polatejav najavljuje postavljanje svojih ljudi u upravu hrvatske kompanije, javili su se i iz Agrokora. Priznaju da se "mijenja poslovni model", a ruske banke koji im sjede za vratom nazivaju investitorima.

Ovakva reakcija, iako stiže kasno, konačna je potvrda da Todorić više ne može sam odlučivati o sudbini Agrokora, te da je njegov poslovni plan potrošen.

Nakon sastanka dobavljači bi trebali otići i do ministrice Dalić, javlja N1.

 

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.