U Beogradu zakazan nastavak suđenja zbog zločina u Kravici

BEOGRAD

U Beogradu zakazan nastavak suđenja zbog zločina u Kravici

Piše: N1

Suđenje osmorici pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske optuženih za zločine nad civilima u selu Kravica trebalo bi danas da bude nastavljeno pred Odjeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu.

Optužnica tereti Nedeljka Milidragovića, Aleksu Golijanina, Milivoja Batinića, Aleksandra Dačevića, Boru Miletića, Jovana Petrovića, Dragomira Parovića i Vidosava Vasića da su u Srebrenici počinili ratni zločin nad civilnim stanovništvom.

Oni su, kako se navodi, u hangaru “Kravice” 14. jula 1995. godine ubili hiljadu 313 muslimana.

Svi optuženi ranije su se izjasnili da nisu krivi, a detaljnu odbranu za sada je iznio samo Batinić, dok su Nedeljković i Golijanin odbili da to učine.

 

N1

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.