Umro napoznatiji milijarder na svijetu

SAD

Umro napoznatiji milijarder na svijetu

Piše: index.hr

U SVOM domu u američkom mjestu Pocantico Hills umro je David Rockefeller. Vijest je službeno potvrdio njegov glasnogovornik

Umro je jutros po lokalnom vremenu, a imao je 101. godinu. Fraiser P. Seitel, glasnogovornik obitelji, potvrdio je smrt, prenosi New York Times.

Rockefeller je poznati američki bankar i jedan od najpoznatijih milijardera na svijetu. Prema podacima časopisa Forbes, njegova imovina vrijedi oko dvije milijarde dolara.

Rockefeller je najmlađi od šestero djece Johna Rockfellera, a nakon smrti svoje braće i sestara ostao je posljednjim predstavnikom svoje generacije. Preminuli je sin Johna Rockefellera Juniora, a unuk Johna Rockefellera seniora, osnivača naftne kompanije Standard Oil.

Dinastija Rockefeller obogatila se u drugoj polovici 19. stoljeća upravo preko poslovanja Standard Oila, najveće naftne kompanije svog doba.

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.