Na internetu osvanula “Mapa Evrope po Erdoganu”

mapa

Na internetu osvanula “Mapa Evrope po Erdoganu”

Piše: B92

Nakon što je optužio holandsku vladu za nacizam i faišizam, predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan optužio je nemačku kancelarku Angelu Merkel za primenu ‘nacističkih metoda’.

“Neprijatno im je kada ih nazivamo nacistima. Negoduju zajedno u solidarnosti. Naročito Merkelova”, rekao je Erdogan. 

Ovaj komentar dolazi nakon sukoba Turske sa Holandijom, Nemačkom i Austrijom. 

Tenzije su izbile kada su ove zemlje zabranile turskim političarima da održavaju mitinge na njihovoj teritoriji u cilju skupljanja podrške za predstojeći referendum u aprilu na kojem Ergodan želi da proširi svoja ovlašćenja. 

Ovaj potez izazvao je oštre reakcije turskih zvaničnika. 

Povodom nedavnih političkih sukoba, na internetu je osvanula i šaljiva mapa na kojoj se može videti kako Turska vidi Evropu. 

Naime, Erdogan svaku zemlju Evrope vidi kao nacističku, dok jedino Turska predstavlja zemlju slobode i demokratije.


Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.