<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Hawking leti u svemir

&quot;Virgin galactic&quot;

Poznati astrofizičar Stephen Hawking najavio je put u kosmos kompanijom "Virgin galactic", objavljeno je danas na sajtu "Interesting Engineering".

21. mart 2017, 12:00

 "Richard Branson mi je ponudio mjesto u brodu kompanije 'Virgin galactic' i ja sam odmah prihvatio", rekao je Hawking u televizijskoj emisiji "Dobro jutro Britanijo" na televiziji ITV.

Hawking će putovati sa "Virgin groupom" što je Branson, britanski milijarder i vlasnik firme, oduvijek priželjkivao.

"Profesor Stephen Hawking je osoba kojoj se najviše divim na svijetu, nesporni genije čije su oči otvorene za čuda svemira, dok je u isto vrijeme ljubazan i divan čovjek. On je jedina osoba kojoj sam poklonio kartu u brodu i on kreće na put ako mu zdravlje dozvoli", rekao je ranije Branson, objavljeno je na sajtu.

Hawking neće biti najstarija osoba koja je putovala u svemir, ali sa 75 godina bit će jedna od najstariji. Hawking će, međutim, biti prva osoba u svemiru kod koje je dijagnostikovana Lou Gehrigova bolest, odnosno neurološka bolest centralnog nervnog sistema.

Klinička slika je karakterisana progresivnim gubitkom mišićne mase i snage