<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

BUKA u Mostaru: Uspješna ekonomija je moguća u Bosni, a bogami i u Hercegovini (FOTO)

MOSTAR

Cilj ovih događaja jeste da se javnosti prezentuju uspješne ekonomske priče te da se nametne ekonomija kao temu – u medijima i u javnom diskursu generalno.

21. mart 2017, 12:00

BUKA u saradnji sa partnerskim organizacijama Mostara, Sarajeva i Banjaluke (SPARK, NETWORKS i INOVACIONI CENTAR ) organizuje javne talk show događaje na kojim će u petominutnim izlaganjima svoje uspješne priče predstaviti brojni govornici.



Ovi događaji nose naslov "Ovo je mojih 5 minuta - hajde da pričamo o ekonomiji" sa podnaslovom "Put do uspjeha – od ideje do realizacije?"

Moderator događaja u Mostaru bio je Aleksandar Trifunović, urednik medijskog projekta BUKA.



Nakon uvodnog predstavljanja, svoje priče u Mostaru javnosti su prezentovali

Marin Bevanda (Amplius), Mensur Đogić (Eynio), Marin Ćorić (STARK), Ana Ćavar (MODAMO.info), Mohamed El-Zayat (Four Game Studio), te Nevena Pandža i Vedina Ajanović (Američki kutak).

Uslijedila je panel diskusija sa svim sudionicama.

Cilj ovih događaja jeste da se javnosti prezentuju uspješne ekonomske priče te da se nametne ekonomija kao temu – u medijima i u javnom diskursu generalno. Namjera je da se kroz pozitivne lične primjere pokaže kako proces ekonomskih reformi može dovesti do pozitivnih rezultata.

Prvi događaj je organizovan u saradnji sa Poslovnim parkom SPARK iz Mostara. Ivana Perković iz SPARK-a rekla je kako su Spark-u pokazali da je, uz ogroman trud, sve moguće.



„Vrijeme u  kojem živimo, bez obzira na sve poteškoće, je ipak pravo vrijeme. Prije mjesec dana, veliki investitori su odlučili da ulože svoj novac i svoje vrijeme da mentoriraju mlade ljude, tako da možda dolazi neko naše vrijeme, da BiH ima neku perspektivu kada je u pitanju ulaganje u startupe. Mislim da je ovo idealan trenutak da pokažemo primjerom da se može i na koji način jedan startup može uspjeti.“ rekla je ona.

Naredni događaj biće organizovan danas  u Sarajevu, a ovaj ciklus javnih događaja "Hajde da pričamo o ekonomiji" završićemo u Banjaluci u srijedu 22.3.

Pogledajte fotografije iz Mostara: