<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Apple predstavio crvenu verziju iPhone 7, i to sa posebnim razlogom

APPLE

Apple je juče predstavio crveni iPhone 7 kao dio svoje saradnje sa organizacijom RED čiji je cilj skupljanje sredstava za borbu protiv AIDS-a.

22. mart 2017, 12:00

Iako je Apple ranije nudio maske u bojama, ovo je prvi put da je sam telefon dostupan u ovoj boji. Za razliku od njihove šarene i plastične 5c linije, crveni iPhone 7 zadržao je svoje kvalitetno aluminijumsko kućište.

“Predstavljanje ove specijalne edicije iPhone-a je naša, do sad, najveća saradnja sa organizacijom RED i jedva čekamo da model izađe na tržište”, rekao je Tim Cook, CEO Apple-a.

U sklopu svoje saradnje sa organizacijom RED Apple predstavlja crvene verzije svojih proizvoda i aplikacija, kako bi skrenuo pažnju na kampanju prikupljanja novca za borbu protiv AIDS-a. S tim ciljem, nedavno je Apple svoj App Store i top aplikacije predstavio u crvenoj boji, povodom Međunarodnog dana borbe protiv AIDS-a.

Organizaciju RED osnovali su 2006. godine Bono i Bobby Shriver s ciljem prikupljanja sredstava za borbu protiv AIDS-a. Ideja je da poznati svjetski brendovi nude svoje proizvode u crvenim verzijama, a dio novca od prodaje koristi se u svrhe borbe protiv AIDS-a.

RED je do sada prikupio više od 465 miliona dolara, a među brendovima koji sarađuju sa organizacijom nalaze se Apple, Beats by Dr. Dr, Coca Cola, GAP, Starbucks, Bank of America, Google, Facebook, Twitter, Vice te mnogi drugi.

Taster.ba